Forside
Skoven Juletræer Private/Firmaer Skoler/Institutioner Booking Nyt Kort Kontakt

Velkommen til skoven

Bålhytter, udstyr, naturfitness

Facebook

Persongalleri

Afmærkede ruter

Orienteringsløb

SMS skattejagt

Skovens træer

Regler for al færdsel i skoven

12 ting du skal nå inden du er 12

Naturfitness

Politiet i skoven

Gudstjeneste i skoven

 
Skoven skal være model for hele Danmark

Evalueringsrapport for skovprojektet: Evalueringsrapport for Kærehave 2013.docx (5.31 Mb)

Nordeas rapport om skovprojektet:
Afrapportering rapport Kærehave nov 2013.pdf (4.47 Mb)

Der udarbejdes i denne tid forslag til aktivitets- og undervisningsforløb for børnehaver, skoler, kørestolsbrugere og plejehjemspatienter – alle sammen grupper som ikke selv kan vælge hvor meget de vil i skoven, men er afhængige af at andre tager dem med ud. Der kommer f.eks. forslag til træning af ryg- og knæskader i skoven, skrevet til fysioterapeuter og andre sundhedsfagfolk. Materialet lægges ud til fri afbenyttelse her på websitet.

Nordeafonden, Naturstyrelsen og LAG støtter projektet med 2,15 mill kr. Projektet ledes af naturvejleder Eva Skytte, Dansk Skovforening, og det gennemføres bl.a. i samarbejde med skovejer Søren Paludan, Ringsted Kommune, hvor direktør Marius Byriel og sundhedschef Birgith Whelast er kommunens torvholdere.  

Målgrupperne er alle borgere i Ringsted herunder børn, ældre og handicappede er afhængige af at andre tager dem med i skoven. Der vil blive fokuseret bredt og skoven vil blive et fantastisk tilbud til fritidsbrugere, foreninger og kommunens institutioner.

Til glæde for dem og for mange andre har skovejer Søren Paludan og Dansk Skovforening sat gang i det storstilede projekt ”Øget trivsel for borgerne ved brug af privat skov”. Projektet vil føre til:

Bedre parkeringspladser, flere og bedre stier, overdækkede bålpladser, åbne bålpladser, en grejbank, et muldtoilet, borde, bænke, naturfitnessbane, faste orienteringsposter, en naturskattejagt, skilte med kort over skoven og en udskåret træugle ved skovens indgang.

I efteråret 2012 begynder kurser i skoven for pædagoger, lærere, plejepersonale og andre hjælpere. Her lærer kommunens personale hvordan skovturen kan give ekstra læring, motion, socialt samvær og opladning af batterierne for vidt forskellige grupper af borgere. Der afholdes både korte kurser på ½ dag og kurser der strækker sig over et helt år.

Der har været afholdt seminar for Ringsteds kommunalbestyrelse i Kærehave Skov hvor projektet blev diskuteret.
Det er gennem disse kurser og de resultater som det kommunale personale derefter opnår at skoven skal vise sit værd som middel til at fremme danskernes trivsel – i endnu højere grad end man hidtil har udnyttet i f.eks. dansk sundhedspolitik.
 

Hele projektet afsluttes i 2013.


Resten af Danmark ser på

Projektet er et demonstrationsprojekt til brug for kommuner, brugergrupper og skove over hele Danmark.

Hensigten er at gøre Kærehave Skov til et landskendt forbillede for samarbejder mellem skov- og naturejere, kommuner og borgergrupper om at øge borgernes trivsel.