Forside
Skoven Juletrĉer Private/Firmaer Skoler/Institutioner Booking Nyt Kort Kontakt

Skovens dag 2018

Naturens dag 2016

Skovens dag 2016

Paludans reception

Naturens dag 2015

Skovens dag 2015

Glĉdelig Jul 2014

Skovens dag 2014

 Kærehave skov er reservat for skovnisser
Danmarks eneste forsker, som arbejder videnskabeligt med skovnisser, Pernille Stockfleth, fremlagde ny viden om skovnisser på aftenvandringerne i Kærehave skov. Kærehave skov er det eneste sted i Danmark, ja faktisk i hele verden, hvor der fortsat findes vildt levende skovnisser. Alle andre steder, er de flyttet til byen, til huse og supermarkeder.

De små skovnisser kan bliver 300 år gamle og der bor 273 i Kærehave skov. Snart er der 274, da en er gravid og, efter 3 års graviditet, snart vil føde og måske det bliver en julenisse. På turene fortalte Pernille om vejrnissen, som de andre nisser bruger i stedet for vejrudsigten og om sportsnissen, der allerede har stillet skiene frem. 

Vi hørte også om Ole, der ikke fik sin Karen, som han ellers var meget forelsket i. Tænk jer, en stor hund, en granddanois, spiste de hjertekager, han havde lagt til Karen i forbindelse med, at han friede. Derfor fandt hun dem aldrig og endte med at rejse til Tyskland, hvor hun er blevet supermarkedsnisse. 
 
Og vi hørte om elverpigerne ved skovsøen og meget mere……….. Ja heller ikke de voksne var i tvivl. Der er skovnisser og de bor i Kærehave. 

Her er koge nissen.
 

Skovhonning
Det er ikke mange steder i Danmark, man kan købe skovhonning. Det er en sensommerhonning baseret på nektar fra Kærehaves blomsterenge og vores lindetræers blomster. Det er en let flydende og gylden honning. De fine sukkerarter fra skovhonningen giver mulighed for at bevare honningen let flydende, som også er kendt fra blandt andet akaciehonning.  Den lyse rapshonning, som er den almindelige danske honning, skal røres. Ellers krystalliserer den hurtigt. 3 glas for 100 kr. sælges, så længe lager haves.
Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvad god honning er, og hvor svært det er at få god dansk honning, så kan man kigge på Madmagasinet fra DR hvor Mette Frisk fortæller og giver en ny forståelse for honning. Honningen i Kærehave er produceret af Jonas Andersson, der på 3. år har bistader i skoven. Vi har netop her d. 23. december fået nye forsyninger. Interesserede kan kontakte Jens, gerne pr. sms til 20 24 93 02 eller email jens.villumsen@mail.tele.dk.  

Ny medarbejder søges
Christian Egon Rasmussen vil fortsat hjælpe til, men har valgt at trappe ned. Derfor er jeg på udkig efter en ny medarbejder. 

 
Det er ikke let, for Egon kan det hele!  Køre traktor, bruge motorsav, lave brænde, plante juletræer, rydde op når bysbørnene har lavet rod ved bålhytterne, passe juletræerne, underholde børn og voksne og meget mere. Egon har skovens sjæl i sig! Han kan se, hvor behovene er og tager masser af gode initiativer. Tak Egon! 

Næste mand er ikke Egon men en anden og det er helt ok, jeg forstiller mig:
  • Efterlønner/pensionist evt. tidlier landmand, skovmand, mekaniker eller lignende
  • Kan selv se behovene og tage nødvendige initiativer
  • Bor i nærheden af Kærehave skov
  • Skal ikke tage jobbet for lønnen, men for at få et supplerende indhold i tilværelsen, som kan være berigende for ham/hende og mange af de brugere, skoven har.
  • Aflønning efter aftale
  • I øvrigt tilbyder vi, at du bliver en del af et levende team

Kontakt Søren Paludan hvis du har interesse eller kender en, du tror er den rette. Mobil 20203002.
Juletræssæsonen og sød belønning for nye tilmeldinger til vores nyhedsbrev
Vi takker de mange trofaste kunder der vælger at købe juletræet i Kærehave. Trods vejret og mange udbydere af juletræer i Ringsted, er vi tilfredse med salget, der dog faldt med 10% i forhold til 2013.

Spred budskabet, det har vi brug for. Allerbedst, skaf os nogle flere nyhedsbrev-læsere. Send dette nyhedsbrev videre. Alle modtagere kan tilmelde sig på vores website www.kaerehave-skov.dk - og/eller - skrive til min email soren@paludan.com.

Hvis du tilmelder 5 nye venner til nyhedsbrevet, så får du et et glas sensommerhonning leveret til døren med hilsen fra os og skovnisserne som nytårshilsen og tak. Send navne og mail adresser til soren@paludan.com.

Kærehave skov ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår

Skovejer Søren Paludan
Mobil 20 20 30 02
soren@paludan.comAvisartikel: Alle skal have mulighed for at få et juletræ